Wordt u als medisch zelfstandige of MSB vanaf 2019 met btw geconfronteerd bij doorbelastingen van verzekeringspremies?

Geplaatst op: 16 nov 2018

Bent u op zelfstandige basis werkzaam als specialist of een andere medewerker in een ziekenhuis? Of bent u betrokken bij een medisch specialistisch bedrijf (MSB) die medische diensten verricht voor één of meer ziekenhuizen? Dan moet u vanaf 2019 rekening houden met extra kosten als het ziekenhuis verzekeringspremies aan u doorbelast.

Vaak komt het voor dat ziekenhuizen aansprakelijkheidsverzekeringen afsluiten voor al het personeel, inclusief het op zelfstandige basis werkzame personeel en het personeel dat via een MSB werkzaam is. In laatstgenoemde situaties belast het ziekenhuis deze kosten meestal door. Tot nog toe heeft de Belastingdienst het standpunt ingenomen dat over deze doorbelastingen geen btw is verschuldigd. Onlangs maakte de Belastingdienst echter bekend dat vanaf 1 januari 2019 wel btw is verschuldigd over deze doorbelastingen.

Belast het ziekenhuis de verzekeringspremie vanaf 2019 aan u door? Dan wordt u mogelijk geconfronteerd met niet aftrekbare btw. Onderzoek daarom nu al of er misschien alternatieven mogelijk zijn.

Belast het ziekenhuis de kosten door aan het medisch specialistisch bedrijf waar u werkzaam bent, dan krijgt dit medisch specialistisch bedrijf mogelijk te maken met niet aftrekbare btw.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via info@nulllentinkdejonge.nl of 0341-438 100.

Terug naar overzicht Facebook Linkedin Twitter Mail

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijft u zich nu vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief.