Met fiscale terugwerkende kracht de bv in of uit? Actie vereist vóór 1 oktober 2019

Geplaatst op: 10 sep 2019

Het is zinvol om regelmatig te beoordelen of uw onderneming nog in de meest (fiscaal) gunstige vorm wordt gedreven. Soms is de belastingdruk lager bij een bv, soms is een eenmanszaak of v.o.f. fiscaal gunstiger.

Er bestaat een mogelijkheid om uw ondernemingsstructuur met fiscale terugwerkende kracht tot 1 januari 2019 te wijzigen. U profiteert daardoor eerder van de fiscale voordelen van een structuurwijziging. U moet daarvoor wel nu in actie komen.

Laat beoordelen of uw ondernemingsvorm aangepast moet worden

Om te voorkomen dat u de terugwerkende kracht misloopt, is het verstandig om dit nog vóór 1 oktober te doen. Wanneer namelijk blijkt dat u beter een structuurwijziging kunt aanbrengen met terugwerkende kracht tot 1 januari 2019, moet u die wens vóór 1 oktober bij de Belastingdienst registreren.

Heeft een structuurwijziging voordelen voor u? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van onder meer de resultaten van uw onderneming, de wens om persoonlijke aansprakelijkheid te beperken en nog andere factoren. Wilt u meer weten over deze structuurwijziging, neem dan contact met ons op via 0341 - 438 100.

 

Terug naar overzicht Facebook Linkedin Twitter Mail

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijft u zich nu vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief.