Afschaffen pensioen in eigen beheer uitgesteld

Geplaatst op: 16 jan 2017

De afschaffing van het pensioen in eigen beheer gaat voorlopig in de ijskast. Dat heeft de Eerste Kamer dinsdagavond 20 december jl. besloten.

De Kamer deed dit op verzoek van staatssecretaris Wiebes van Financiën, omdat hij uit de praktijk heeft vernomen dat er over het afschaffen van het pensioen in eigen beheer veel onduidelijkheden zijn.

Onduidelijkheden praktijk

Wiebes doelt daarmee onder andere op één van de keuzemogelijkheden om het pensioen in eigen beheer om te zetten in een oudedagsverplichting die de dga vervolgens een forse aftrek op de vennootschapsbelasting kan opleveren. Dat zou de schatkist veel geld schelen. Wiebes wil eerst inzicht hebben in de effecten van die fiscale aftrek, in het bijzonder hoe groot de groep is die ervan gebruik maakt of kan maken.

Let op!

De afschaffing van het pensioen in eigen beheer is uitgesteld,  maar deze is zeker niet van de baan. Dat betekent dat u zich alvast moet voorbereiden op de toekomst van uw pensioenopbouw. In het kader van de afschaffing van het pensioen in eigen beheer, had Lentink De Jonge een voorlichtingsbijeenkomst gepland op 25 januari 2017. Deze bijeenkomst wordt uitgesteld in afwachting van nieuwe ontwikkelingen. We informeren u weer zodra er meer bekend is. Mocht u nu al vragen hebben, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Nieuwe stemming

Wanneer het wetsvoorstel na aanpassingen opnieuw in de Eerste Kamer wordt behandeld, is nog onduidelijk. Naar verwachting zal dat nog voor de zomer zijn.

Terug naar overzicht Facebook Linkedin Twitter Mail

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijft u zich nu vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief.